perjantai 29. kesäkuuta 2012

Ravitsemusterapeutti

Heipä hei taas rakkaat lukijat, hieman vain haluaisin avautua ravitsemusterapeutista jolla tyttöystäväni käy. Kunnallisille ravitsemusterapeuteille on pitkä jono, he ovat kiireisiä ja kesä täynnä joten tyttöystäväni kävi abouttiarallaa puolitoista kuukautta sitten ensimmäisen kerran vastaanotolla.

Ensimmäisellä käynnillä ravitsemusterapeutti oli sanonut "ei sun tilanne niin paha ole, olen nähnyt pahempiakin tapauksia" ja työntänyt ateriasuunnitelman kouraan saatesanoin "sun pitäis noudattaa tätä". Joo-o, kaikki syömishäiriötä sairastavat ja heidän läheiset tietää varmasti että ei ateriasuunnitelmaa ihan tuostavaan aleta noudatttamaan, varsinkin jos asuu yksin. Tuo ateriasuunnitelman antaminen, ilman varmuutta/varmisusta siitä että sitä tullaan edes jossain määrin noudattamaan, ja kommentti tyttöystäväni tilanteesta on melestäni erittäin epä-ammattimaista käytöstä. Ateriasuunnitelma lojui jo pari viikkoa käynnin jälkeen paperipinon alimpana.

Tällä viikolla, kun ensimmäisestä käynnistä olikulunut tosissaan noin puolitoista kuukautta oli tyttöystävälläni uusi käynti. Tästä käynnistä en tiedä oikein muuta kuin että sieltä oli saatu mukaan joitain nutdrinkejä vastaavia juomia ja "juo näitä jos tuntuu ettet muuten saa kaikkea tarvittavaa ravinnosta". Anteeksi mutta mitä *ittua!

Kuulstaa vaan siltä että ravitsemusterapeutti saattaa pahentaa asioita eikä suinkaan auttaa. Eikö nutdrinkit ole se ihan vihoviimeinen vaihtoehto ja mieluummin kannustetaan syömään oikeaa ravintoa, tai ainakin näin sen pitäisi mielestäni olla.

EDIT: Aha okei aijaa, seuraavaa käyntiä ravitsemusterapeutille ei ole mutta tyttöystävän olisi määrä soittaa jos jotain tapahtuu. Että kiva kiva ja kiitos avusta! Mutta ehkä tää onkin osotus siitä että asiat on muuttumassa tyttöystävän syömishäiriön kanssa parempaan suuntaan.

5 kommenttia:

  1. mielestäni ravitsemusterapeutti ei tuolla tavalla saisi vähätellä ongelmaa tai verrata muihin, se on meille vain bensaa liekkeihin,
    uskon että jokainen meistä haluaisi olla se kaikkein pienin ja avuttomin,
    en kyllä pidä nutreja välttämättä pahana asiana, niistä monet saavat kipeästi tarvitsemiaan kaloreita ilman normiruokailua seuraavaa ahdistus helvettiä,,..

    VastaaPoista
  2. On kyllä todella p-skamaista touhua suoraansanottuna.
    Nutridrinkit on kyllä ookoo siinä vaiheessa jos ei muuten pysty syömään tarpeeksi/ollenkaan kunnon ruokaa, tai jos kaipaa lisäravintoa.

    Kannattaa kyllä taistella loppuun asti jotta saatte pätevän ravitsemusterapeutin. Vaikka sitten yksityiselle, tai katsotte netistä jonkun hyvän vaihtoehdon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ykstyisiin ei kyllä oel varaa... Mutta uskon että se tästä, jos tilanne huononee niin sitten taas ravitsemusterapeutille ja jotain muuta. Nyt tilanne näyttää kuitenkin muuttuneen taas ainakin hetkeksi parempaan suuntan.

      Poista
  3. kuten itsekin sanoit, ravitsemusterapeutille on jonoa. vika ei ole välttämättä ravitsemusterapeutissa vaan siinä ettei terapeutteja ole tarpeeksi. jos tyttöystäväsi ei ollut erityistapaus, voin kertoa ettei ole kukaan muukaan. ymmärrän kuitenkin suuttumuksesi, itselläni kävi niin että annettiin juuri joku lista ja sitten yhden kerran jälkeen ei ollut mitään kontrolleja. olin vuoden päästä tiputuksessa sairaalassa, mutta en tosin vain siksi että r.terapeutti oli ''hyljännyt'' vaan siksi ettei lääkäriaikojakaan saatu järjestymään tässä kaupungissa.

    nutridrinkit eivät ole oikeasti pahoja, saatat ajatella niin koska ''laihduttajat'' syövät/juovat niitä kuitenkin, kun tyttöystäväsi nälkiinnyttää itseään häneltä jää paljon ravintoaineita saamatta ja niiden puutos puolestaan ruokkii siinä missä aliravitsemuskin sairaita ajatuksia. nutridrinkeissä on hyvin kaikkea välttämätöntä mitä tyttöystäväsi kroppa tarvitsee, ja niiden juominen voi tuntua helpommalta kuin heti normaaliruokaan siirtyminen. nutridrinkkejä ei kuitenkaan ole tarkoitettu koko loppuelämäksi, mutta hiljaa hyvä tulee niinkuin tavataan sanoa..

    -neverending-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmjoo, kun tolta kantilta ajattelee niit nutdrinkejä niin ei se niin pahalta kuulosta. Kun tyttöystävä sai ne, pelkäsin vaan sitä että kävisi niin että kaikki normaali ravinto korvautuisi sillä koska niitä on "helppo" juoda/syödä ja sitten olisi voinut tulla olo ettei tarvitse syödä niiden lisäksi muuta.

      Mutta eipä ne nutdrinkit näytä aiheuttaneen mitään ongelmia, tai seurauksia mtä pelkäsin.

      Poista

Jos tunnistat mut tai jonkun näistä teksteistä: olet tervetullut kommentoija, mutta pidä tunnistus omana tietonasi.